perjantai 24. tammikuuta 2014

Ajanhallintaa

Opiskelen aikuisopiskeluna maaseutu yrittäjäksi ja siinä ohessa eläinten hoidon ja hyvinvoinnin erikoisammattitutkintoa. Koulua on kuussa 3-6 päivää ja etätehtäviä sitten senkin edestä. Vaikka koulua ei paljon ole,on maatilan,opiskelun ja pienen vauvan kanssa saanut kyllä sumplia. Koulupäivinä onneksi anoppi on tullut tyttöä hoitamaan ja aamuisin herään  6-7 välillä,jotta ehdin aamuisin tehdä koulutehtäviä ja hoitaa eläimet ennen pikkuisen heräämistä.

Koulutus on kuitenkin ollut mielenkiintoista ja tietoja syventävää. Alan päästä jopa hieman kärryille nautojen ruokkinasta ja olen saanut uusia ideoita nurmiviljelyyn. Keväällä olisi tarkoitus valmistua. 



Emot alkavat olla aika pullukan näköisiä,toivotaan että vasikoita tulee! Emot saavatkin nyt muutaman kuukauden syödäkseen kuivaheinää etteivät rasvoitu liikaa. Pikkusonnipojat saavat nauttia edelleen herkkusäilöheinästä. Löysin vihdoinkin maittavan nuoluvadin naudoille ja lisäseleeniruokintaakin pitäisi aloitella. 



Jännät ajat edessä :)

2 kommenttia:

  1. Opiskelu on aikaa vievää, mutta varmaan mukavaa vastapainoa lapsen hoitoon ja arjen pyörittämiseen. Ja saahan sieltä tosiaan hyvää lisätietoa :)

    Terhi

    VastaaPoista

Mitä mieltä olet?