tiistai 14. tammikuuta 2014

Talvi - vihdoin!

Voisin melkein väittää että talvi on tullut nyt tänne eteläänkin. Pakkasta on yli -15 astetta,maa on jäässä ja luntakin pienoinen kerros. Haikkujen turkki on jo mudasta lähes putsaantunut ja kuivikkeet pysyvät kuivina ja eläimet nauttivat niillä makoilusta.

Miinuspuolina sanottakoon että laidun on nyt aika kökkäröinen ja liukas,eläinten on vähän vaikea siinä kulkea. Paalattiin nurmi myös hieman liian märkänä,joten se on nyt jäässä. Onneksi on kuivapaaleja. Ja sisälämpötila keikkuu +15 asteen tienoilla, kävinkin hakemassa ison kasan polttopuita että saa takat lämpiämään. 

On vähän seesteisempi olo,varsinkin aina kun laitumella käy. Myöhään eilen illalla täysikuu loisti,lumi narskui jalkojen alla ja eläimet makoili tyytyväisenä pahnoilla. Oli ihan hiljaista,vain märehtiminen ja huokauksia kuului. Omistajalle on parasta kun näkee eläimensä tyytyväisinä. Kyynel vierähti poskelle. Ihanat haikkuystävät. 

Tänä aamuna aurinko nousi valaisten laidunpellolle tuodun olkipaalin päällä makoilevan lauman huurteisia eläimiä. Pakko hymyillä. 


2 kommenttia:

 1. Tämä pakkanen on niin ihanaa!!vaikkakin laidun on kauheella muhkuralla niin silti. Vasikoille saa vaan käydä viemässä lämmintä juomavettä jatkuvasti ettei pääse jäätymään, kohta siirretään hiehotarhaan onneksi, missä lämmin juomakuppivesi on. Mukavia kuvia huurteessa olevista ammuista <3

  Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä hienoa verrattune siihen mutalöllöön. Ja tuntuu että pellon pintakin ei ole ihan niin muhkuralla. Kyllä talvi omat haasteensa tuo, mutta on nämä aurinkoiset ja kauniit pakkaspäivät sen arvoisia :)

   Poista

Mitä mieltä olet?