tiistai 3. syyskuuta 2013

Hämyiset aamut ja iltavilleys

Kalenterissa päästiin jo syyskuun puolelle, vaikka syksyltä on tuntunut jo muutaman viikon. Aamuisin saa jo vetää pipoa päähän ja lämpimät vaatteet muutenkin, että tarkenee aamuhommissa, mutta kun aurinko alkaa paistaa niin nopeasti meinaa hiki tulla. Aamut ovat kuulaita, päivät ovat lämpimiä, mutta raikkaita ja illat niin ihanan syksyisiä! Aurinko katoaa puiden taakse jo aikaisin ja pimeää voi sanoa olevan jo yhdeksän aikoihin.



Kanat ovat alkaneet mennä aikaisemmin yöpuulle ja haikut villiintyvät lähes joka ilta hurjiin juoksukilpoihin ja sarvien kolisutteluihin. Falcon levittelee olkipaalit pitkin peltoja kun sellaiset viedään ja hyppää muutamat pukkihyppelyt päälle. Ja vasikat - ne villitsevät koko lauman kun painivat keskenään ja vetävät kiitolaukkaa pitkin peltoja. Hauska niitä on seurata, vaikka vähän täytyy itse varoakin. Olen joutunut ihan kepin ottamaan nyt käyttöön, minkä kanssa laitumella kuljen, sillä iltaisin muutama hieho on ihan uhkaavasti tullut päätään heiluttelemaan. Yhtenä iltana jouduin ihan aidan yli loikkaamaan, kaatuen toki, joten keppi tuo pientä etäisyyttä niihin hiehoihin, kenet tiedän hieman tuittupäisiksi.

Mutta ihana syksy joka tapauksessa, lempivuodenaikani kaikin puolin. Täytyy nauttia siitä juuri nyt!

2 kommenttia:

  1. Minulla myös nykyään heinähanko koko ajan mukana kun laitumella kuljen. Pari emoa pyytävät rapsuttamaan liian innokkaasti päätään heiluttaen, sekä vieroitetut hiehot tulevat kanssa pää heiluen luokse. Saa todella varoa ettei pääse sattumaan.
    Me ollaan odoteltu kaivurimiestä, ja vihdoin se tulee ensi maanantaina. Päästään tekemään talvikatokset, sekä riista-aitojen nurkkatolpat kaivettava syvään. Sitten vasta päästään talvilankojen vetoon ja muiden rakennelmien tekoon.. Onneksi on aurinkoista syksyä :) Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankokin on hyvä, meillä se ei toimi, kun erehdyin kerran rapsuttamaan sillä Falconia, jota se sattui rakastamaan niin nykyään aina kun Falcon näkee hangon niin tulee melkein saman tien luo :D

      Intoa hommiin!

      Poista

Mitä mieltä olet?