tiistai 24. syyskuuta 2013

Koneiden pauhua

Isäntä laittoi yksi ilta ystävänsä kanssa talvialuetta kuntoon kaivinkoneiden voimin.Isäntä oli jo aikaisemmin puhdistanut alueelta vanhat oljet ja lannat pois ja hakenut alueelle soraa hyväksi pohjaksi ja alueelta kaadettuin myös vähän puita. Kaivonkoneilla alue tasattiin ja muokattiin hyväksi. Sorapohja tulee katosalueelle sekä metsään kohtaan,johon teemme vasikkabaarin ja vieroitusalueen. Olemme tilanneet lisää ruokintahäkkejä,elementtejä sekä itse vasikkabaarin. Isäntä teki eilen suuren duunin eilen hakkaamalla puolentoista hehtaarin alalle tolpat maahan käsin. Minä auttelin eristimien laitossa ja nyt olisi tarkoitus lähteä jatkamaan hommaa. 

Talvikarva on lähtenyt kovaa vauhtia haikuilla kasvamaan viilenevien säiden takia. Nurmea vielä on,mutta lisänurmea ollaan haettu toisilta pelloilta. Kohta pitäisi antaa jo paalejakin,mutta toki tilan ainoa etukuormaajalla varustettu traktori hajosi ja on nyt korjaamolla. Toivottavasti saadaan se pian takaisin!

Laitumella on silti rento meno! Hurjaa miten näiden hiehojen sarvet on kasvanut! Viime keväänä kun saapuivat oli sarvet vain pienet tapit - ei enää! Ovat komeita kun mitkä! Mun tytöt :)

2 kommenttia:

 1. Samaa täälläkin :) MIten teillä on tuossa katoksessa nuo "kattotuolit" ? Onko teillä tolppa poikittain siinä pylvään päällä? Varmaan ensi viikolla yritetään siirtää nuo pörröpäät talvilaitumelle.. saa nähdä karkaako koko porukka :) Miten teidän vauva-arki on lähtenyt sujumaan? Ja kiva kun tuletten Jämsään; mukava nähdä :) Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eli tuossa on kaksi seinää, toinen laudoista ja toinen on merikontin pitkä sivu. Sitten siinä on kolme tolppaa pystyssä, joiden päällä menee poikittain yksi tolppa. Siitä tolpasta sitten merikontin katolle menee pitkittäin tolppia useampi kappale, en muista monta, mutta on niitä monta. Sitten niiden päällä on muovipressu ja sen päällä peltikatto. Kuvien perusteella teille on rakentumassa hieno ja iso katos!

   Miten olette nyt päättäneet siirtää eläimet talvilaitumelle? Eiköhän se hyvin mene :) Meidän pitäisi saada tuo alue vielä aidattua ennenkun voidaan siirtää elukat siihen, mutta paaliruokinta ollaan jo aloitettu toiselle laitumelle. Mutta tosissaan tuo ihana pieni mytty vähän säätelee tätä arkea niin ei olla kauheasti ehditty tehdä, mutta kai se tästä :)

   Tosi mukava tosissaan sitten nähdä! Odotan innolla!

   Poista

Mitä mieltä olet?