maanantai 9. syyskuuta 2013

Valmistautumista

Meinasin luvata etten enää valita aitojen rakentamisesta, koska aitojen purkaminen se vasta työlästä onkin! Viime keväänä tehty ensimmäinen aita on nyt purettu, koska tolpat oli liian vähän maan sisällä ja aitanauhat repsottivat ja alalanka oli talven aikana katkennut noin miljoona kertaa. Nyt teemmekin hightensileaitaa, koska laidun on pysyvä talvilaidun, joten hyvä aita tarvitaan.

Vanhat tolpat oli helppo saada irti maasta, lähtivät melkein vain vetämällä, mutta eristimien irroittelu ja aitanauhan keriminen oli kyllä jo työ sinällään. Onneksi aitaa ei ollut kun se pari hehtaaria. Nyt sitten ollaan isketty uusia tolppia maahan (tai samoja tolppia, mutta harvemmalla välillä ja syvemmälle) ja laiteltu eristimiä. Lähiaikoina päästään varmasti vielä langan vetoon.




Eilen oli muutenkin talvilaitumen kunnostamispäivä. Katoksen kattoa paikkailtiin ja mies putsasi katoksen alueen oljesta ja ulosteista kaivurilla sekä muutaman muun metsän kohdan, jota oli kuivitettu. Minä keräilin risuja yhteen kasaan ja siivosin pihaa muutenkin. Mukava haju nyt pihamaalla :) Nyt olisi tarkoitus ajaa vähän maata eli soraa alueille pohjaksi ja metsään rakennetaan vasikkabaari/vieroitustarha valmiiksi. Kyllä tämä tästä.

Onneksi on vielä kesää jäljellä eli haikuilla riittää vielä laitumilla syötävää ennenkun tarvitsee päästä talvirarhan puolelle syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?