lauantai 28. syyskuuta 2013

Koolla on väliä

Juttelen usein muiden haikkukasvattajien kanssa ja jokin aihe nousee aina välillä enemmän esille. Joskus se on ollut haikkujen korkeus,välillä utaretulehduksen merkit ja välillä loiset jne. Kaikki aiheet ovat olleet sellaisia että pitää konkreettisesti mennä eläimien lähelle tarkastelemaan tai mittailemaan tai koskettelemaan että asia selviää.

Viimeisin aihe on ollut siitossonnin kivesten koko. Eihän sitä auttanut kun lähteä rapsuttelemaan siitossonnia ja mittaamaan pallien kokoa,heh. Vähän jännitti,mutta kuulemma sonnit vain tykkäävät kun niiden kiveksiä koskee. Ja niin tykkäsi Falconkin! Mittailin useampaan kertaan että saan oikean tuloksen ja lopputulos oli 37 cm. Kuulemma tuon ikäiselle (3v.) aivan hyvä koko,hommat pitäisi tulla hoidetuksi :)

Koolla siis on kuulemma merkitystä eli jotenkin kivesten koko on yhteydessä sonnin hedelmällisyyteen. Koko voi kuitenkin kovasti vaihdella, mutta ymmärtääkseni 35 cm ylöspäin on jo ihan hyvänkokoiset kivekset kyseessä :)

En tiedä alkoiko Falcon erittää jotain hormonia kun hiplailin häntä,koska jätkä seisoi ihan yksin kun menin hänen luokseen mutta kun hetken aikaa olin mittaillut niin jo pyöri hiehoa ja lehmää Falconin ympärillä ja vikitteli ja töni sarvilla sonnia. Heh :)


2 kommenttia:

  1. Ihana tuo Falcon!! Siirto tosiaan kohta edessä ja jännittää onko ne elukat pitkin kyliä sen jälkeen... Varsinkin nuo kolme puolitoista vuotiasta ovat niin säpsäköitä neitejä että menevät kyllä vauhdilla minne huvittaa. Mutta yritetään siirtää ihan kujaa pitkin. Pitää laittaa koira kiinni ja tukkia tiensuut ettei tule yllättäviä vieraita :) Ja talviaita vielä hiukan vaiheessa ja nuo katokset sitä vaille että lautatavara ja pellit ostettava ja laitettava paikoilleen. Onneksi on luvannut taas melko lämmintä keliä. Terhi

    VastaaPoista

Mitä mieltä olet?