keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Pihveilyä

Emme vietä lihatonta lokakuuta. Arvoihimme kuuluu kuitenkin se,että liha mitä käytämme on laatulihaa ja että tiedämme,miten se on elänyt elämänsä. Tästä syystä pakastimestamme löytyy lähinnä haikku- ja riistalihaa.

Kuitenkin koska kasvimaastamme saimme sadoksi myös punajuuria,päätin kokeilla punajuuripihvien tekemistä. Olen laiska ruoan laittaja,mutta tämän kuun alusta aloitimme projektin että teemme joka sunnuntai seuraavalle viikolle ruokalistan jota noudatamme. Näin on myös helppo käydä kerran viikossa kaupassa ja ostaa tarvittava. Nämä pari viikkoa on toiminut ainakin hyvin!


Punajuuripihvitkin onnistuivat ihan hyvin,mutta olisivat varmasti olleet vieläkin herkullisempia jos joukossa olisi ollut vähän jauhelihaa. Nyt jotain jäi puuttumaan. Tänään testasin oman maan porkkanoista porkkana-jauhelihapihvejä ja niissä maku oli erityisen kohdallaan! Nams!


Perunoita ja porkkanoita kasvimaalla vielä on jäljellä,muuten kaikki käytetty. Hyvin saimme satoa,erityisesti avomaakurkkuja ja sipuleita tuli runsaasti eikä perunasadossakaan valittamista ole. 

Ensi keväänä sitten taas. Täytyy alkaa jo suunnitella mitä kaikkea sitä kasvamaan haluaa :)

2 kommenttia:

  1. Laitoin eilen kanssa pakkaseen hirvenlihaa, ja haikkulihakaupassakin pitäisi taas päästä käymään. Jos pyhäinpäiväksi laittaisi paistin tuvan uuniin :)

    Meillä tuli eilen lunta, ja vasikat olivat ihmeissään. Mutta nyt se tollasta kauheaa kuraa...
    Haravoiminen on vielä tekemättä, joten ensi viikoksi iltapuhdetta riittää.
    Nähdään pian! Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minä en jaksa ollenkaan edes ajatella haravoimista, vaikka lehtiä kyllä olisi ihan yllinkyllin! :)

      Mukava nähdä pian!!

      Poista

Mitä mieltä olet?