tiistai 8. lokakuuta 2013

Vieroituksesta

Ensimmäiset vieroitukset vuoden vaihteessa eivät menneet meillä ihan käsikirjoituksen mukaan,alunperin kun ensimmäiset vieroitukset piti olla vasta kaukana tulevaisuudessa mutta sitten päätimmekin ostaa marraskuussa lehmiä vasikoiden kera,joten vuoden vaihteessa oli vieroitus edessä. Meillä ei oikein ollut paikkaa vieroituksille eikä sen jälkeen ja kaikki oli vähän niin ja näin. Lopulta vasikat kuitenkin saatiin metalliaitaukseen,vieroitettua ja lopulta isompiin aitauksiin ja sitten myytyä. Loppu hyvin,kaikki hyvin.


Opimme kuitenkin tästä jotain ja nyt samalla kun olemme rakentaneet talviaitaa,olemme rakentaneet sen sisälle metsään metalliaidoista vieroitushäkkiä. Se toimii aluksi vasikkabaarina,jotta vasikat oppivat siellä käymään ja sitten lopulta ne vieroitetaan siihen. Teimme siitä pyöreähkön ja kulkuaukot sellaisiksi ettei hiehot mahdu mukaan herkuttelemaan. Tämän lisäksi aitauksessa on ruokakaukalo,teemme siihen vielä katoksen ja sitten siinä on ovi,josta elukat saadaan siirrettyä laitumille tai traileriin. Suunnitelma vaikuttaa hyvältä,toivotaan että toimii vielä käytännössäkin!

2 kommenttia:

 1. Hyvältä vaikuttaa :) minä kanssa olen katsonut noita vasikkabaareja, varmaan tulee eteen talvella sen osto. Sen verran kätevä on, ja pienet pääsevät rauhassa syömään. Ja tosiaan saa " kiinni" niitä paremmin. terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elukat saatiin viimein talvilaitumelle, mutta vasikkabaari on vielä kiinni. Saa nähdä miten toimii, meillä on niin ahneita hiehoja että vähän jännittää yrittävätkö ängetä väkisin jauhojen luo, puuh. Mutta kätevältä vaikuttaa. Me tilattiin Turun Konekeskukselta.

   Teilläkin taisi mennä talvilaitumelle siirto hyvin, hieno juttu!

   Poista

Mitä mieltä olet?