keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Talvilaitumille lompsis!

Olinpa niin onnellinen kun vihdoin saatiin pitkällinen talviaitaprojekti viime viikon alussa valmiiksi! Se maanantai kyllä paahdettiinkin aamusta iltaan apujoukkojen voimin, mutta viimein illan jo hämärtyessä saatiin sähköt aitaan ja koko päivän viereisellä laitumella kannustaneet (lue: huutaneet kurkku suorana) haikut pääsivät viimein mussuttamaan viimeisiä kesän vihreitä laitumia. Ja mikä parasta, talvilaidun on ihan pihapiirissämme, joten näen ikkunoistamme haikut koko ajan.Tosin päästimme vielä muutaman päivän jälkeen haikut vielä yhdelle viereiselle lohkolle syömään sen vihreät heinät ja pääsimme vielä viimeistelemään aitaa. Tällä hetkellä haikut ovat edelleen sillä laitumella, sillä nyt on taas alkanut satamaan ja toivomme ettei se laidun kuraantuisi yhtä lailla kun talvilaidun, joten kun saataisiin pakkasia niin eläimet pääsevät takaisin tähän minun valvovan ja rakastavan silmän alle. Teemme myös vielä pieniä korjauksia ja viimeistelyä aitaan. Vasikkabaari vielä kaipaa vähän viimeistelyä ja ruokintahäkkejä ym. pitäisi vielä laitumelle laitella.


Talvilaitumesta tuli kyllä erityisen hyvä ja komea. Kyllä tuo high-tensile aita vaan näyttää hyvältä sen lisäksi että on ilmeisen hyväkin. On muuten melko motivoivaa kun kaksikymmentä nautaa huutaa aidan vieressä että vauhtia siihen aidan tekoon. Ne on kyllä fiksuja eläimiä, ne tasan tiesi mitä me siinä teemme.


Olin ehtinyt jo kesän aikana unohtaa kuinka IHANAA on kun tosissaan näkee eläimet ikkunasta! Eihän ne kesälläkään kaukana olleet, ihan lähipelloilla, mutta kuitenkin niin ettei näkökontaktia sisältä ollut. Ensimmäiset päivät meni ihan vain hymyssä suin kuikuillessa ikkunasta. Tosin miinus puolena sekin että näkee niiden kahinat, mutta silti. On se vaan hienoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?