tiistai 12. marraskuuta 2013

Kuin Ellun kanat

Kanat saatettu talviteloille! Sain vihdoinkin siivottua kanalan. Kanat ovat olleet päivät ulkosalla kesän ajan ja käyneet kanalassa vain munimassa ja nukkumassa. Ruokaakin oli koko ajan tarjolla,mutta pääasiassa ravinto löytyi luonnosta.

Eilen sitten tyhjensin kanalan pehkut ja vaihdoin uudet purut,desinfioin ja pesin pinnat sekä laitoin kaikki talvea varten kuntoon. Kaikki kanat siirrettiin sisälle,myös 3 kk ikäiset nuorikot. Kanoilla on parakkikanala täynnä tekemistä,pehmeä pohja ja turvetta kylpemiseen. Valoa on päivässä noin 13-14 tuntia sitten kun sulkasato on vaihtunut. 


Kanojen yhdistäminen sujui hyvin ja kanalassa on melko rauhallista vaikka parikymmentä tyrnistä siellä seikkaileekin. Ja ihanan puhdastakin siellä on,vielä. Siivoan kanalan kokonaan kaksi kertaa vuodessa,keväällä ja syksyllä ja talvella lisään purua maahan päivittäin että kanala pysyy siistinä. Hieno kesä takana. Ensi kesää jo odotellessa - kanojen ulkoelämää vaan on niin hauska seurata. Tässä syksyn viimeiset auringonsäteet laidunnukselle :)


2 kommenttia:

 1. Haaveilen myös kanoista. ne munat ovat vaam niin paljon parempia kuin kaupasta saadut. Jostain luin että vanhaan leikkimökkiin oli tehty pieni kanala, takaseinään myös luukku mistä pääsivät ulos ja sivuille pesät ja orret. Kun nuo meidän tytöt lopettavat leikkimisen leikkimökissä niin taidan tehdä siitä kanalan muutamalle kanalle :) Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kun ekat kanat edelliskesänä tuli niin asuivat sen kesän leikkimökissä :) Tehtiin sinne vain orret ja kuivitettiin pohja ja ruoat ja juomat sisään ja sitten ovi aina päiväksi auki, mistä menivät ulos ja hämärän tullessa menivät itsestään orsille ja ovi yöksi kiinni :) Tänä kesänäkin leikkimökki on toiminut kanalana tipuille sekä kukoille. Tosi kätevä kyllä! Talveksi sitten ostettiin niille tuo parakki kun se oli helpompi pitää lämpimänä ja on isompi kun noita kanoja on nyt alkanut kertymään :)

   Mutta suosittelen, niiden munat on kyllä herkkua!

   Poista

Mitä mieltä olet?