tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tunteiden vuoristorata

Tässä on viimeiset kaksi viikkoa ollut elämä sellaista myllerrystä ja tunteiden vuoristorataa, että huh! Aikamoista tämä poikimakausi. Kahdeksan poikinut, 5 jäljellä. Näihin kahdeksaan on mahtunut yksi ennenaikaisesti syntynyt, yksi kuollut vasikka, joka oli perätilassa, yksi emo, joka ei jaksanut työntää vaan tarvitsi kunnon vetoavun, yksi vasikka, jota piti kuivatella ja kaikkia on saanut auttaa tissille. Ainoastaan yksi vasikointi on mennyt sillä tavalla ettei ole tarvinnut mistään huolehtia. On tullut tässä säntäiltyä suuna päänä sinne tänne ja tuonne. Ja meillä tosissaan on vaan se 13 poikivaa. Se on pieni luku monelle, yhdelle (välillä kahdelle) ihmiselle se kuitenkin on jo ihan hyvä määrä. Joskus haaveilin satapäisestä laumasta, mutta eiköhän se kahdenkymmenen emon lauma olisi ihan tarpeeksi! :)

Poikimisista tarkemmin kun ehdin asettua aloilleni. Kaikki työt tahtoo olla rästissä eikä aikaa koneella istumiselle ole ollut. Kovasti olisi halua kirjoittaa, mutta aikaa ei tahdo olla ja näin iltaisella silmät painuvat lähes väkisin kiinni kun yöt ovat katkonaisia ja lopullisesti noustaan kuuden pintaan. Talvella sitä kai kerkiää sitten nukkumaan! Tässä kuitenkin kuvakollaasi meidän tulokkaista, joista jokainen on oikea hurmuri ja aivan liian suloinen!

Boo

Betty

Bernadette

Buffy

Bond

Bianca

Boromir2 kommenttia:

 1. Niin kauniita Vasikoita!!!!
  Minä juuri äsken myös laskeskelin että nyt tänä vuonna syntyneet lehmätytöt voitaisiin kaikki myydä :(, koska ensivuoden kesänä meillä on 20 emon lauma ja se on ihan tarpeeksi meille pyörittää. Uudistaakkaan ei emoja vielä tarvitse muutamaan vuoteen, joten nämä tytöt olisi laitettava myyntiin. Tuntuu kyllä hiukan haikealta, no, pitää tuumia.
  Tukipaperit vielä odottavat, jotenkin ne olen jo tallennellut ,mutta viime silaus pitää vielä tehdä ennen enterin painamista. Varmaan jää viimesille päiville, päivät nimittäin meilläkin hurisee ihan kiitettävää tahtia. Ht pitäisi rakentaa, mitää ei olla aloitettu. Ja ne avoimet ovet lähestyy :) Onneksi on valoisia iltoja.

  Mukavaa loppuviikkoa ja vasikkaonnea teille <3
  Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teilläkin hommaa riittää!
   Tsemppiä teillekin ja vasikkaonnea - sitä ei meillä tänä vuonna ole.

   Poista

Mitä mieltä olet?