sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Herkuttelua

Seuraan kana- ja nautakeskusteluita ympäri internetiä. Ihmisten omistautuneisuus ja pieni hulluuskin on aika liikuttavaa,välillä ehkä vähän överiksikin menevää,varsinkin kanojen kanssa. Kanoista on tullut trendikotieläin ja ihmiset kyllä omistautuvat niiden hoitoon ja eloon. Kanoja on useita upeita rotuja ja esim. Munanettiä seuraamalla saa huomata kuinka paljon niitä hoivataan.



Meillä ei tipuja kasvateta oman kotimme sisällä eikä kanoja varsinaisesti kesytetä tai niiden sulkia pestä tai muuta vastaavaa. Innostuin kuitenkin tekemään kanalaan eräänlaisia puuhapalikoita kanoille,sillä virikkeet,varsinkin talviaikaan,ovat niille erittäin tärkeitä. Kanalassa on turvekylpypaikka,purupohja,kuusenoksia suojana,välillä paaleja peuhattavana ja perus ruuat,juomat ja kalkit. Ja nyt näitä herkkukuutioita,jotka nousivat heti suureen suosioon. 


Nämä on siis tehty kookosrasvasta ja erilaisista kananherkuista! Muottina käytin halkaistun maitopurkin pohjaa,johon laitoin narun pätkän keskelle. Aineksina omassa sekoituksessani oli hernettä,kauraa,auringonkukansiemeniä,pähkinöitä,nautojen kivennäislisää ja jyrsijöiden mysli- ja siemensekoituksia. Otin jokaista noin 1 dl ja sekoitin erillisessä astiassa,jonka jälkeen jaoin sen kolmeen maitotölkin puolikkaaseen. Sitten sulatin 500 g kookosrasvaa ja kaadoin sulaneen rasvan siemenseoksen päälle niin että se juuri ja juuri peittyi. Tuo määrä rasvaa riitti hyvin näihin kolmeen kuutioon. Tämän jälkeen purkit jääkaappiin ja kun rasva on sulanut niin ei muuta kun kanojen herkuksi :) Käy hyvin myös vaikka pikkulintujen talviruoaksi. 



Muut kokkailevat itselleen ja perheelleen herkkuja,minä kanoille. Hauska projekti ja aion jatkaa näiden tekoa,sen verran hyvin näytti typyille maistuvan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?