perjantai 28. helmikuuta 2014

Ruoka-aika

Laitumen varjoisimmassa päädyssä on vielä vähän lunta. Lauma vaelsi eilen sinne perässäni kun puuhailin aidan ulkopuolella traktorilla heidän paaliensa kanssa. Nämä kyllä huomaa heti ja antaa kuulua kun paaleja ollaan avaamassa. Ja sitten rynnätään portille että välillä saa olla aikamoinen houdini, että saa vietyä paalin portista sisään. Siksi paaleja viedään aina kahden ihmisen ja yhden koiran voimin. Tosin siitä koirasta on välillä enemmän haittaa kun hyötyä siinä hommassa ;) Ja onhan tuo vauvakin toki aina vaunuissa mukana ja aiheuttaa välillä omat haasteensa!
Nyt kun kevät ja poikimakausi lähestyy niin ollaan alettu antaa emoille seleeni ja ADE-vitamiinilisää. Erityisesti seleeni on tärkeää poikimakaudella. Sitä on nuoluvadeissa, mutta 2-3 kertaa viikossa annostelen jokaiselle emolle, ja Falconille, omaan kippoon luomuvitamiineja ja seleeniä. Emot ovat jo oppineet, joten heti kun huomaavat kipot niin juoksevat suuna päänä luokseni että olen todennut turvallisemmaksi vain liu'uttaa vadit aidan ali laitumelle. Eläimet tulevat syömään ja portin edustakin vapautuu, jolloin paalit on helpompi viedä. Ovelaa!


Näiden nautojen kanssa saa kyllä olla viekas ja keksiä milloin mitäkin ohjelmaa niiden pään menoksi, on ne niin fiksuja ja nopeita oppimaan! Ehkä minäkin joku kerta vielä opin ne oikeat ja helpot keinot asioiden hoitamiseksi :)

2 kommenttia:

 1. Minä myös joka päivä odotan talvea,mutta kait sitä on jo luovuttava toivosta. On ollut kyllä ihania keväisiä aamuja, oikein nauttinut kun saa olla talvilomaa kotona ja touhuta normaaliin tahtiin tilan töitä. Huomenna se juoksu taas alkaa... tänään juttelin meidän keskimmäisen tytön kanssa että jospa äiti jäisikin kotiin töihin. Hän totesi siihen että mistä me sitten rahaa saadaan :) hyvin on kuullut vanhempien jutut..mutta jonain päivänä aivan taatusti olen tilalla töissä.
  Viimeistä lomapäivää pidetään ja me lähdetään saareen grillaan vaahtokarkkeja,nam.

  Mukavaa maaliskuuta ja kohta nähdään :)
  Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa mukavalta hiihtolomalta! Ja toivottavasti pian tulee se päivä kun saat työskennellä kokonaan tilalla :)

   Poista

Mitä mieltä olet?