perjantai 21. helmikuuta 2014

Munailua

Kanat on huvittavia. Jokainen on niin oma persoonansa. Joka aamu kanalan ovella on parvi vastassa kerjäämässä herkkuja. Harmaa kana ihmettelee koiraa,valko-ruskea kuikuilee sivulta,Iivari-kukko on aina pahalla tuulella ja suojelee kanojaan,Eetvartti pysyy yläorsilla,valkoinen kana istuu vaan pesässä ja haluaisi hautoa ja ÄitiKana potpottaa koko ajan. Ne on niin mainioita!  Ja mikä vipinä alkaa käydä kun tuot herneitä tai makaronia. Ei kauaa nokka tuhise kun ruoka on paremmissa suissa.Tarkistan kanat 3-4 kertaa päivässä. Aamuisin vaihdan vedet,lisään ruokaa ja purua,siistin ja siivoan,kerään munat,viem edellisen päivän tähteet ja heittelen jyviä. Päivällä tarkastan tilanteen ja kerään munat,iltaisin lisään vielä ruokaa ja katson että kaikki on päässyt orrelle yöpuulle. 
Kanoja on välillä vaikea tulkita,varsinkin että onko niillä hätä. Muutaman kanan silmät olen kertaalleen pessyt vedellä,kun ovat olleet vähän suneat ja turvonneet. On auttanut onneksi,toivotaan ettei muita vaivoja tule. 

Tämä monenkirjava parvi on kyllä upea juttu ja munantuotanto kukoistaa tällä hetkellä. Täältä meiltä niitä saa,vapaiden ja onnellisten kanojen munia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?