torstai 25. heinäkuuta 2013

Omavaraisuuden onni

Tämä vaihe kesästä on kyllä yksi parhaimmista: kun on vielä ihan kesä, mutta satoa alkaa tulemaan omalta maalta ja metsästä. Aamulla voit hakea leivän päälle omalta kasvimaalta salaatit, kurkut ja tomaatit ja kerätä musta- ja punaviinimarjoja luonnonjogurtin päälle omista puskista. Nam! Samalla voi kerätä luonnonkukista kauniin kimpun koristamaan keittiötä.



Päivällä kun teet laidunkierrosta, voit viereiseltä omalta herne-kaurapellolta maistella välipalaksi vähän herneitä ja päivälliselle käydä keräämässä omat uudet perunat maasta sekä salaattiaineet sipuleita myöden. Sopii erinomaisesti tutulta tilalta ostettujen highland-pihvien seuraksi. Metsästäjänä pakkasesta löytyy myös paljon riistalihaa, mikä on erinomaisen makuista, niin hirvi, jänis kuin fasaanikin. Ja välillä saa nauttia myös omaa kukkopoikaa. Hetken päästä se highland-lihakin on toivottavasti omaa!



Illalla voi käydä nauttimassa metsän antimista ja kerätä niin vattuja kun mustikoitakin niin omaan suuhun kun talven varalle pakkaseen. Iltapalaksi voi nauttia vaikka omien kanojen munia keitettynä tai vaikka paistettuna.




Kohta kesä kääntyy jo syksyyn, mutta silloinkin on vielä paljon herkkuja mistä nauttia omasta maasta: viljat puidaan, kasvimaalta löytyy kesäkurpitsaa, porkkanaa, punajuurta ja nauriita, metsästä löytyy sieniä ja puolukoita ja alkava metsästyskausi täyttää jälleen pakastimen talven varalle riistalla.

Nautinnollista :)

2 kommenttia:

  1. Herkullisia kuvia! itse odotan kovasti että kanttarellit nousisivat jo reilusti pintaa. Vattuja tulee hyvin, samoin mustikkaa :) minulla myös yksi sisäfile pakkasessa ( lähitilan haikun lihaa), suunnittelin laittavani sen nyt sunnuntaina. Eli hyvää ruokaa tiedossa :) Terhi

    VastaaPoista
  2. Kanttarelleja täälläkin odotellaan. Kovasti ihmiset on puhunut, että niitä jo jostain löytyisi, mutta vielä ei ole silmään sattunut. Toivottavasti sisäfile maistui :)

    VastaaPoista

Mitä mieltä olet?