perjantai 19. heinäkuuta 2013

Siitossonni

Viime keväänä tilalle siis muutti yhdeksän yksivuotiasta hiehoa ja loppuvuodesta laumaa saapui täydentämään viisi lehmää vasikoidensa kanssa. Meillä oli siis edessä päätös, että ostammeko tälle vuodelle oman siitossonnin vai vuokraammeko sellaisen. Vuokraamisen kannalla oli se, että ostettujen lehmien mukana tuli kaksi hiehovasikkaa, jotka jouduttaisiin erottamaan omaksi laumaksi vuodeksi, jos oma siitossonni ostettaisiin. Omaa siitossonnia taas puolsi se, että kerralla tehtäisiin investointi, josta toivottavasti olisi iloa moneksi, moneksi vuodeksi.

Aloitimme siitossonnin etsinnän jo hyvissä ajoissa vuoden 2012 lopulla lähettämällä monille tiloille kyselyitä myytävistä sonneista. Kevääseen mennessä oli valikoitunut kolme sonnia, jotka kävimme sitten katsomassa livenä tiloilla. Mikään ei ole niin mukavaa kun vierailla muilla tiloilla! Siitä oppii niin paljon. Huhtikuussa päädyimme sitten yhteen sonniin, joka hurmasi varsinkin emännän erittäin rauhallisella ja tyynellä olemuksellaan sekä sopusuhtaisella, erittäin hyvällä ulkomuodolla.



Keväästä oli pitkä aika odotella heinäkuuta, jolloin olimme päättäneet sonnin laumaamme laittaa. Syynä heinäkuulle oli se, että tulevat vasikat eivät sitten syntyisi aivan liian aikaisin keväällä, mutta jos kaikki menisi hyvin, vasikoita alkaisi tulemaan siinä huhtikuussa.

Heinäkuun toinen päivä sitten siitossonnimme, Falcon of Kangasmäki, Kangasmäen luomutilalta Virroilta saapui laumaamme. Siirto meni erittäin hyvin ja Falcon sopeutui laumaan erinomaisesti. Tytöt olivat ihan ihmeissään, mutta nopeasti Falcon hurmasi meidän tytöt ja ensimmäisenä päivinä pääsi jo tositoimiin!




Falcon on meillä nyt kolmisen viikkoa jo viettänyt ja olemme erittäin tyytyväisiä sonniin. Toki keväällä näkee sitten sen varsinaisen työn tuloksen vasikoina, mutta Falcon on hyvin rauhallinen, mukava ja rapsuteltava sonni, joka pitää rotia laumassa. Ja tietenkin, äärimmäisen komea sonni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?