sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kadonnut joulumieli

Päivät vain vilistävät kohti jouluaattoa, mutta kun katsoo ulos ikkunasta sitä ei uskoisi. Nytkin sataa kaatamalla vettä ja maisema on erittäin synkän harmaa. Tuntuu että päivän valoisa aika on vain muutaman tunnin mittainen kun on niin synkkää eikä edes ole lunta valoisuutta tuomassa. Saisi nyt loppua tuo vesisade ja joka viikkoiset myrskutuulet ja tulla sitä pakkasta ja lunta. On niin ikävää haikkujenkin puolesta kun on niin paljon kuraa kun syksy vaan jatkuu ja jatkuu. No, jos jotain hyvää niin kanat ovat saaneet nautiskella erityisen pitkästä ulkoilukaudesta, kun päästin ne tällä viikolla taas ulkoilemaan kuukauden sisälläolon jälkeen. Mikäs siinä ulkoilessa, kun maa on sula ja plussakelit. Nauttikoot nyt edes ne.

Vähän sellaista kadonneen joulumielen metsästystähän tämä on, mutta kai se sieltä tulee. Tänään piti mennä etsimään joulukuusta, mutta ei tuossa sateessa viitsi. Tänään piti myös punnita vasikat, mutta tyydyttiin laittamaan vain koko porukalle viimein loislääkitys. Onneksi oli sellainen aine, mitä saa laittaa vaikka sataisi - ties koska sen muuten olisi voinut laittaa. Eläinlääkäri antoi luvan lääkityksen laittaa, kun varsinkin Falconia tuntuu ulkoloiset häiritsevän, tullut jo muutama kaljulänttikin takakonkkiin. Nyt pitäisi helpottaa!

Jos saisi tuossa joku päivä ne pojatkin punnittua kun on tuo vaakakin vuokralla. Mies vain on koko joulun töissä, mutta ehkä joku viikonloppu. Onneksi on vielä virallisestikin aikaa punnituksiin!

En ole kova joulua vielä laittamaan, tänä vuonna en ole edes ehtinyt oikein ostamaan joululahjoja kun ensin oli järjestettävänä ristiäsiet ja viime viikonloppuna miehen 30 v juhlat. Kaikki energia mennyt niihin. Kinkku meillä on ja haikkupaisteja, mutta muuten varmaan käydään vanhemmilla jouluruokailemassa. Joku vuosi sitten kun olisi vähemmän kiirettä niin ehtisi vaikka rauhoittua joulun viettoon. Jouluaatossa on kyllä oma tunnelmansa - jos vain olisi lunta! - noiden eläinten kanssa. On niin mukava aamulla mennä viemään kaikille herkkuja ja joulukuusia. Toivotaan että se tunnelma tulee nytkin, lumettomasta maasta huolimatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?