maanantai 30. joulukuuta 2013

Viimeinen valitusvirsi

Kuraa ja vettä,synkkyttä ja sadetta. Tiedän ettei tämä sää eläimiä haittaa,mutta silti tekisi välillä mieli vain itkeä kun katsoo tuota laitumen kuralillua. Täytyy vain hyväksyä se fakta ettei säälle voi mitään ja jos sadetta jatkuu monta kuukautta,laidun menee väkisinkin huonoon kuntoon vaikka se minusta kuinka kurjaa olisi. Eläimet ovat jaloistaan kuraisia,mutta tyytyväisiä kun vain ruokaa,juomaa,mukavia makuupaikkoja,vähän suojaa ja rapsutuksia riittää :)



Loppuvuodesta on kyllä tullut valitettua tuosta säästä aika paljon,mutta kun on viljelijä ja kasvattaa vielä karjaa ulkona niin säätila vaikuttaa kaikkeen. Jos asuisin kaupungissa tämä sää olisi varmaan ihan ok. Nyt en odota mitään niin hartaasto kuin että lunta ja pakkasta tulisi,mutta kohtuudella niitäkin. -10 astetta ja puoli metriä lunta yhteensä lopputalveksi olisi vallan mainio. Nyt isäntä on jo kahteen otteeseen kaivurilla kaivanut katosalueen ja kulkusillan irtokurat pois kun ei meinannut enää saappaan varsi riittää siinä lillussa,puuh. 

Aloitettiin tänään emolehmätarkkailun vasikoiden punnitukset,puolet saatiin punnittua. Mies suunnitteli hyvän kiertokujan johon vaaka tuli maahan ja poikia houkuteltiin herkuilla. Aragorn ja Alfred tulivat saman tien,ne kun ovat sellasia mussukoita,muut jäivät vielä totuttelemaan ajatukseen. Päiväkasvut oli pojilla noin 850-950 g/pvä välillä ja olen ihan tyytyväinen :) Ekat punnitukset! Jännää. Loislääke myös laitettu,tuntui aika monella kutiavan sen verran,toivotaan että helpottaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?