lauantai 7. joulukuuta 2013

Raikas talvisää

Olemme saaneet viime päivinä jo luntakin maahan. Ei kovin paljon, mutta sen verran ettei maata näy. Sitä ennen saimme tuta Oskari-myrskyn, kun sähköt olivat poissa 12 tunnin ajan ja talvilaitumella kaatui puukin, onneksi kukaan ei ollut alla. Kesälaitumella sitten useampikin puu kaatui aidan päälle, mutta siellä ei onneksi eläimiä ollut.

En tiedä onko syynä Illakon kuolema vai tuo uusi lumi, mutta koko ajan tuntuu olevan vähän nahinaa laitumella. Illa oli lauman toisiksi alin, joten ajattelin että se ei ehkä vaikuta lauman arvojärjestykseen, mutta näköjään pientä kärhämää on. Ja hiehot nyt tahtovat innostua kun sonnipojat leikkivät keskenään niin mukaan siihen painiin. Kasvaisikohan ne hiehot aikuisiksi ensi keväänä kun saavat omat vasikat, toivotaan :)



Laitumella on nyt neljä ruokintapaikkaa aikuisille ja vasuille vielä se oma baari, nyt Ennikin, lauman alin, saa rauhassa syödä. Hauskaa kun lumen tultua nuo haikut käyvät maaten ihan mihin sattuu, siinä kun on mukavan pehmeä puhdas lumi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?