tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ohi on!

Jännitetty ja vähän pelättykin Avoimet Ovet-päivä on ohi ja voi vitsi kun oli mahtava päivä! Tai ennakkoon mikään ei ollut mahtavaa kun oli kauhea kiire ja häslinki ja sekasorto viimeisen viikon ajan ja viimeiset esitelaputkin kiinnitin tolppiin lauantaiaamuna klo 11.05, mutta kun vieraita alkoi virrata ja keskustelunsorina kuulua niin päivästä tuli tosissaan ihan mahtava! Meillä vieraili yli 200 vierasta! Olimme mainostaneet päivää lähinnä somen kautta, mikä selvästi toimi. Otin yhteyttä lähialueen seitsemään lehteen juttuvinkin kera, mutta yksikään ei kiinnostunut ennakkojutusta tai paikan päälle tulosta. Todella tylsää. Onneksi innokkaita ja innostuneita vieraita kuitenkin riitti ja kehua tuli monesta suunnasta!


Päivän valmisteluihin kuului kovasti aitaamista, sillä sonnipojat oli saatava omalle kesälaitumelle, joka saatiin viimeistelyä maanantaina ja tiistaina saatiin pojat siirrettyä uudelle laitumelle punnituksen kautta. Saatiin hyvin samalla emolehmätarkkailuun kuuluvat vuoden painot punnittua ja ihan hyvin olivat pojat kasvaneet. Saatiin siitä myös hauska ohjelmaidea AO-päivään eli arvaa Aragorn-sonnin paino. Sen paino oli 347 kg ja lähimmät arvaukset osuivat 350 kg eli todella hyvin! Emot pääsivät kesälaitumelle 1.6. ja Falcon pääsi samalla emojen joukkoon. Niille aidattiin sitten torstai ja perjantai laidunta useampaan osaan, että saadaan laidunpainetta jaettua ja lohkoille vaihtuvuutta. Ja että emot olisivat mahdollisimman lähellä AO-päivänä vieraita. Tämä saatiin valmiiksi perjantai-iltana klo 20 että tiukoille meni. Ja koska lauantai oli melko lämmin niin emot olivat ensimmäiset pari tuntia metsässä suojassa silti. Onneksi aina muutama oli esittelemässä itseään kuitenkin aidan vierellä ja yhden jälkeen lähtivät loppupäiväksi sitten kunnolla liikkeelle.



Torstaina saatiin rakennettua myös koko kevään työn alla ollut kanojen ulkotarha. Siitä puuttui enää ovi ja katto, joten ne saatiin tehtyä appivanhempien avustuksella. Siinä on vielä pientä hienosäätöä, mutta siitä tuli todella hyvä ja kanatkin ovat siitä tykänneet. Kanojen ulkoilukielto päättyi toukokuun loppuun, joten varmasti niitä pidän ihan ulkosallakin, mutta ulkotarha on hyvä olla olemassa.



Sitten oli yleistä ympäristön siistimistä, kulkureittien tekoa, nurmikon leikkuuta, esittelylappujen tekoa, kylttien tekoa, mainostamista, kahviotarvikkeiden hankkimista jne. Voin kertoa, että kyllä lauantaina iltapäivällä kuului syvä huokaus, vaikka päivä olikin mitä onnistunein, mutta kyllä se veronsa vaati. Meillä onneksi oli hyvä jengi auttamassa. Paikallisen jalkapalloseuran pelaajia oli makkaraa paistamassa ja liikennettä ohjaamassa, kotitalousnaisista oli pari henkilöä kahvinkeitossa ja meidän tyttö oli mummulla hoidossa. Minä seisoskelin koko päivän emolaitumen vieressä, mies sonnilaitumen. Kanojen ja koirien luona oli aina joku vähän katsomassa ja jokaisen eläimen lähellä oli infolappuja rodusta. Koneet olivat esillä ja yksi henkilö oli niitä esittelemässä.




Oikeasti, mikä olisi parempi päivä kun viettää se laitumen vieressä kertomassa mun rakastamista eläimistä niistä kiinnostuneille ihmisille, loistavaa! Sää suosi klo 11-14, jonka aikana kävikin se parisataa ihmistä. Klo 14 alkoi satamaan eikä viimisen kahden tunnin aikana käynyt kun muutama henkilö. Oli kyllä hienoa, että päivä kiinnosti, ihmiset olivat iloisia, kyselivät ja juttelivat paljon ja monet lapset saivat hienoja kokemuksia muistiinsa - ja varmasti myös aikuiset! Saimme mukavaa, kannustavaa ja rohkaisevaa palautetta, mikä se parempaa! Haikut olivat jonkun verran piilossa, mutta onneksi kaikki näkivät edes jonkun eläimen. Falcon tuli patsastelemaan pellolle ja pääsin vähän typyjä ja F:ää harjaamaankin.

Jäi kyllä tosi positiivinen fiilis ja sellainen onnistuminen ja tunne, että tämä kannattaa, ihmiset ovat kiinnostuneita ja arvostavat meidän työtä. Ihan loistava päivä. Kiitos tuhannesti kaikille vieraille! Me loimme puitteet, te teitte päivästä onnistuneen! Suuri kiitos ja kumarrus. Nyt taas jaksaa! Tai ensin pitää vähän levätä rankan puristuksen jälkeen, mutta sitten taas jaksaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?