tiistai 17. kesäkuuta 2014

Välttämättömyydet


Kun joka päivä työskentelee maatilalla huomaa tiettyjä asioita, joita tarvitsee aina. Ja pikkuhiljaa oppii pitämään niitä mukana tai jossain lähellä tai ainakin niin että tietää missä ne on kun ensin on miljoona kertaa hakenut niitä aina jostain kaukaa juuri kun niitä tarvitsisi. Seuraavassa lista asioista, joita ilman MINÄ en pärjäisi meidän farmilla.


Työhanskat - monet sellaiset!
Minun hanskat aina kastuu tai menee aivan likaisiksi ja sitten unohtelen niitä sinne ja tänne ja niitä myös aina löytyy sieltä sun täältä. Ja vaikka hanskoja on satoja niin silti välillä ei löydy yhtään tai aina saman käden hanskoja. Yleensä niitä löytyy kyllä joka takin taskusta, kaikilta pöytätasoilta jne.

TYÖHANSKA TALVI LÄMMIN KOKO 11,5
Kuva

MuckBoots
Ennen MuckBootseja inhosin talveja sen takia että varpaani oli AINA jäässä. Sen jälkeen kun löysin Muckit sitä ongelmaa ei ole ollut. Äärettömän hyvät, kevyt ja superlämpimät saappaat! Ja sain juuri kuulla että Suomessa on nyt myös myynnissä erilaisia Muckin työsaappaitakin ym. Niitä pitää lähteä ostamaan! Suosittelen kyllä, erinomaiset työ- ja metsästyssaappaat. Talvella en muissa jalkineissa kuljekaan :) Ja kesällä turvasaappaat ihan ehdottomat. Mulla on aina saappaat jalassa!
Muck Boot Tyne
KuvaMaitokärry
En tiedä mitä tekisin ilman maitokärryjä. Se on jo vähän kärsinyt ja vääntynyt ja renkaat koko ajan tyhjinä, mutta niillä minä vetelen kaikkia mahdollisia tavaroita pitkin meidän ranchia. Oli sitten vesiastioita, kivennäisvateja, oksia, ruohoa, mitä vaan, maitokärryillä mennään! Mies tekisi kaikki traktorilla tai autolla, mutta minä luotan käsivoimiin ja maitokärryihin. Paras häälahja ikinä, kiitos kaaso!

 Maitokärry ja maitotonkat - maitokärry kärry kärri maaseutu maalla maatila maitotonkka tonkka maatalous historia astia kesä mennyt maitokärrit tonkat maitotonkat seinä lato maalaismaisema
Kuva

Porakone
 Miljoonat eristimet tullut jo tähän saakka ruuvattua niin porakonetta tarvitsee aina. Erityisesti aitahommissa, mutta muutenkin. Aitahommissa muuten tarvitsee myös aina kauhean kasan tavaraa: eritstimiä, lankoja, saksia, pihtejä, tolppia, ruuvareita, nauloja, vesipulloa, kirvestä, vasaraa, lekaa jne.
Talikko
Joka laitumen reunalla on oltava talikko. Kääntelen sillä heinäkasoja ja paaleja heinähäkeissä ja sillä pystyy myös torjumaan eläinten hyökkäyksiä jos on tarvis. Eilen kövi taas legendaarinen kun tein hommia hangolla laitumella ja lopuksi iskin hangon maahan aidan ulkopuolelle ja varoin maassa ollutta vesiletkua ja iskin sen sitten melkein sähkökaapelin päälle,jäi ehkä sentti. Pelästyin,nostin hangon maasta ja huokasin helpotuksesta. Sitten löin sen takaisin maahan pystyyn varoen sähköjohtoa ja iskin sen sitten tietysti siihen vesiletkuun. Jep jep. Vähän haittaa tuota veden laittamista. 
 Talikko - talikko lantatalikko viisipiikkinen rauta rautatalikko piha puutarha puutarhatyökalu multa kesä
Kuva

Sakset tai puukko
Näitä tarvitsee ihan kaikkeen: paalien avaus, aitanauhojen katkaiseminen, haikkujen karvoihin, mihin vain. Nämä on yleensä ne mitkä aina ovat kadoksissa!

Harja
Aina oltava taskussa. Haikkujen harjailu on niin mukavaa ja ne itse nauttivat siitä. Juuri eilen sain isot kasat paakkuuntunutta talvikarvaa viimein harjattua mammoilta pois. Harjaamalla niitä saa myös hyvin kesytettyä ja rauhoittumaan jos tarve on. Jonkunlaista eläinsilmää on myös oltava, jotta eläinten kanssa pärjää ja se kehittyy kun eläimiä tarkkailee jatkuvasti. Tietää milloin on joku vialla.
Positiivinen mieli, luottamus, usko omaan työhön,stressinsietokyky,jaksaminen,työinto,vaikeista ajoista selviäminen
Vaikka pääsääntöisesti olen asenteella pessimisti ei pety ja vähän negatiivinen ja synkkämielinen muutenkin, maatilan suhteen en sitä ole. Tai lähinnä tulevaisuuden suhteen. Kyllähän se mili pakostakin painuu maahan kun laskupinot kertyy, sataa vaan ja pellot menee kuraan, ei ole varaa ostaa tarpeellisia asiota, jotain hajoaa, eläimet on kipeänä ym. Mutta tulevaisuuden uskoaan ja uskoaan tähän tilaan, näihin eläimiin, tähän elinkeinoon ei saa menettää. Ja jos minä johonkin uskon, niin tähän minä uskon ja vakaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?