perjantai 27. kesäkuuta 2014

Aurinko paistaa, vettä sataa

Aurinko paistaa! Mitä ihanaa vaihtelua! On alkanut usko olla aika koetuksella kun sadepilvet vyöryvät päivittäin tilamme yli ja ollaan saatu sadetta ihan yli tarpeiden. Valitettavasti säätiloille ei mitään voi, mutta on pakko myöntää että mieli on ollut aika maassa kun samanlainen sää on ollut syksyn,talven,kevään ja nyt kesän aikana! Ihan uskomatonta.

Viileys ei minua haittaa, haikut nauttivat kun on vähän viileämpää, mutta tuo sade. Sitäkin tietysti tarvitaan että nurmet ja viljat kasvavat, mutta kun sitä tulee kymmeniä millimetrejä päivittäin ja on vain +5 astetta lämmintä niin ei silloin kasva nurmi eikä vilja ja pellot eivät pysty ottamaan vettä käyttöön vaan viljat alkaa kellertämään, nurmi ei kasva kun ei saa lämpöä ja laidunpellot kuraantuvat täysin. Juomapaikan alue näyttää ihan samanlta kun loppusyksystä.



Onneksi ollaan pystytty pitämään laidunkierto noin viikon pituisena. Meillä on kolmessa osassa laidunnurmi ja viikon välein vaihdutaan laidunaluetta, joten aina kaksi viikkoa lepoa ja yksi laidunnusta. Toiminut toistaiseksi ainakin hyvin. Heinänteko jännittää, toivottavasti nyt tulisi edes muutaman päivän pouta. Sitä odotellessa, tänään vaikuttaa jo ihan hyvältä :)

Meillä aloitti maanantaina työharjoittelija Keudan tuotantoeläintenhoidon aikuiskoulustuspuolelta. On ollut jo nyt hyvä apu, ahkera ja tekevä nainen. Mukava kun on apuvoimia ja samalla hän oppii erilaisia asioita. Hyötyä kummallekin :)

 
// Iloitsin liian aikaisin,nimittäin tuli sitä sadetta jälleen aika reippaasti. Huokaus. Alkaa pikkuhiljaa oikeasti masentamaan. Muuten ei haittaisi,mutta kun eläimet,pellot ja viljat. On kuraa ja likaa. Jos olisin ihan normaali ihminen enkä farmari,istuisin mielelläni illat sohvalla tv:tä katsellen tällä säällä. Se ei ole mahdollista,sillä ulkokarja tarvitsee hoitoa ja ruokaa. Voi kun tulisi vähän kuivempaa. 


2 kommenttia:

  1. Tämä veden tulo on ihan älytöntä!! kaikki paikat velliä ja mikään ei kasva kun on niin kylmää. Viime talvikin odotettiin että koska se talvi tulee ja eihän sitä tullut. Käykö nyt niin että odotettaan milloin se kesä tulee :(, ja jos sitä ei tulekaan. Ostorehuilla mentävä, ja kalliiksi tulee. Mutta vielä jaksan toivoa :)

    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikuinen syksy vaihtui viimein kesään ja saatiin heinäntekokelitkin,joten alkaa näyttää jo vähän paremmalta :) Kohta voi alkaa jo valittaa kun on liian kuuma ;)

      Poista

Mitä mieltä olet?