keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tutkinto suoritettu

Aloitin Mäntsälän Keudassa syksyllä 2012 EU-viljelijäkurssin. Se on siis minimikoulutusvaatimus maatilanpitäjiksi sukupolvenvaihdoksen kautta alkaville. Itsellä se ei ole vielä ajankohtaista,mutta tarkoitus oli tehdä aikuiskoulutuksena maatalousalan perustutkinto,jonka osa tuo oli. Tänään tuli tehtyä viimeinen näyttötutkinto kiitettävästi läpi sen tiimoilta eli maaseutuyrittäjän paperit olen käteen saamassa. On opiskeltu kaikenlaista peltokasvien tuottamisesta tyskentelyyn maatalousalalla jne. Hieno tunne! 

Tajusin sen vasta näytön jälkeen että kuinka hieno saavutus tämä on. Ensimmäinen tutkintoni sitten ylioppilastutkinnon. Ja vaikka tämä olikin vain aikuiskoulutus,lähipäiviä oli melko vähän niin etätehtäviä on tullut kyllä väsättyä yllin kyllin ja näytöt on ollut pitkiä. Pakko se on ollut jotain osata! Tämä koulunkäyntini on ollut mahdollista joustavan aikuiskoulutuksen ja vauvaa hoitaneen anopin ansiosta. Etätehtävät tajusin onneksi tehdä ajoissa talvella kun vauva vielä nukkui pitkään. Heräsin aamu kuudelta kirjoittamaan ja kasilta lähdin eläintenhoitohommiin. Lähipäiviä oli ekana vuonna 2 krt/vko,nyt noin 1 krt/kk. Työharjoittelun ja näytöt suoritin omalla tilallamme. Tämä oli hyvä perusopetus maatalousalaan ja sain hyvät arvostelut erityisesti suhtautumisestani ja panostuksestani maatalouteen. 



Olen syksystä käynyt myös tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkintoa,jonka kuusituntinen näyttökoe on edessä muutaman viikon päästä. Se vasta mielenkiintoinen koulutus on ollut! Olen keskittynyt asiakaspalveluun,lihantuotantoon ja luomutuotantoon. Näyttö tulee olemaan vastiva,mutta eiköhän se suju. 

Ikinä ei ole liian myöhäistä opiskella,onneksi se nykyään on mahdollista näinkin joustavasti ja monipuolisesti. Suosittelen!  

Onpa mukavaa kun tutkinto on plakkarissa! Ahkeruus palkitaan :)

2 kommenttia:

  1. Onnittelut mahtavasta suorituksesta!!
    Täälä on vähän samansuuntaisia haaveita, mutta meinaa viiden pienen lapsen kanssa olla vaikeaa koulu tähän härdelliin sovittaa :) ehkä joskus...

    -Silja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin, minulla vaan se yksi pieni lapsi tilan lisäksi ja oli jo haaste :) Hatun nosto vain sinulle kun pyörität tilaa ja noinkin montaa pientä lasta :)

      Poikiko teillä loput lehmät jo?

      Poista

Mitä mieltä olet?