lauantai 10. toukokuuta 2014

Työn touhussa

Touhukas viikko takana. Mies on ollut lomalla palkkatöistään,joten hän on lovasti puuhastellut kotona. Tämän lisäksi maanantaina meille tehtiin nautojen kansallisen terveydenhuolto eli anaseva-tarkastus,keskiviikkona olimme Faban highland cattle-koulutuksessa,jossa käsiteltiin indeksejä,jalostusta ja rakennearvostelua ja torstaina lensimme Ouluun katsomaan tulevaa koiranpentua :) Tämän lisäksi sitten kotona tehty aitatolppia,kerätty romua pihapiiristä,siivottu ja korjattu aitaa. Onhan siinä jo.

Jos ostat omakotitalon niin entinen asukas tyhjentää kaikki tavaransa sisältä ja ulkoa pois. Kun ostat maatilan sukupolvenvaihdoksen kautta saat kaupapäälliseksi myös kaikki tavarat - hyvässä ja pahassa. Meillä on pihapiirissä kaksi vanhaa rakennusta täynnä kaikkea mahdollista ja sitten talon takana oleva mäki on täynnä kaikenlaista metalliromua jota sinne on varastoitu. No,näitä ollaan nyt kaivettu kaivurilla ja traktoreilla esiin ja yritetty siistiä pihapiiriä. Itse olen järjestystä rakastava ihminen,siksi tuo on minua häirinnyt. Ainahan tulee olemaan tavaraa siellä sun täällä,mutta jos edes jossain järjestyksessä. 

Aitatolpat tehdään itse,ostetut on niin kalliita! Isäntä kaataa ja katkoo puut,minä karsin ja mies teroittaa päät. Onhan siinä hommaa. Ja se on vasta niiden teko vaihe. Tosin siis aitalangan purkaminen on vielä todella paljon työläämpää kun sen laittaminen!



Naseva-tarkastus oli taas avartava kokemus. Eläinlääkäri tarkisti laumaa ja kaikki oli ihan kunnossa. Ruokintaan,varsinkin kivennäisiin,täytyy hieman keskittyä enemmän ja pyrkiä torjumaan loisia. Sorkkahoitoa myös mietittävä. Muuten kaikki ok,niinkuin pitikin. Faban jalostus-koulutus oli myös mielenkiintoinen ja opettava. Alkoi taas miettiä mihin haluaa omassa työssään panostaa. 

Viilon kohokohta toki oli ihanat irlanninsetterin pennut. Muutama viikko ennenkuin yksi porukan uros meille muuttaa. Olihan ne sellaisia sydämen sulattajia,mutta samalla tietää että suuritöinen koulutusprojekti edessä että eläväisestä setteristä saa toimivan metsästyskoiran. Lisää haasteita! 



Olisihan tässä vaikka mitä paperihommia,kirjoitusjuttuja,koulujuttuja jne.että välillä ei tiedä mistä aloittaisi kun hetki olisi aikaa. On joutunut huomaamaan että välillä kaksi ihmistä on liian vähän moniin hommiin,mutta kolme on liikaa jos se yksi on vauva :)

       Iltahommiin menossa tytön kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?