torstai 24. heinäkuuta 2014

Saako jo valittaa?

Muistatte varmaan muutaman viikon taaksepäin kun valitin sateesta, kurasta ja kylmästä? Että miten mikään ei kasva, kaikki on kurassa, huonosti ja kurjaa? Jep. No saako jo valittaa tästä lämpöaallosta? Mä en kestä! Miksi pitää mennä ääripäästä toiseen? Jos ensin sataa putkeen kolme viikkoa ja on kylmää ja märkää niin pitääkö sitten sen jälkeen paahtaa kolme viikkoa niin että kaikki on kuivaa ja lämpötila on jotain +30 astetta? Miksi ei voi olla +20 astetta ja välillä vähän sataa, sillä tavalla sopivasti. Eihän tässä ole mitään järkeä! Ja minulle ei kelpaa oikein mitään, selvästi. Ikinä ei ole hyvä.

Bond viilentää meikäläistä


En nyt ota kantaa sen tarkemmin ilmastonmuutokseen ja vastaaviin, mutta opiskelin kouluaikoinani sitä paljonkin ja olen muutenkin sitä mieltä että ei tämä hyvältä näytä ihmisten toiminnan suhteen tämä maapallon tulevaisuus. Ääri-ilmiöt lisääntyvät koska maapalloa kulutetaan enemmän ja sitä kautta saastutetaan ja vaikutetaan maapallon tasapainoon. Yksi syy miksi lähdimme luomuun on se, että haluan omalta osaltani jotain tehdä maapallon eteen. Koska olen viljelijä, voin ainakin viljellä luonnonmukaisesti. Lehmät tuottavat metaania, joka ohentaa otsonikerrosta, tiedän, mutta niin tekee moni muukin asia. Ilmastonmuutos on niin laaja aihe, etten osaa edes käsitellä sitä. Maataloudesta tulee toki päästöjä ilmakehään, traktoreiden ja polttoöljyn kautta ja tavanomaisessa viljelyssä lannoitteiden kautta, mutta oman tilamme kohdalla yritämme myös vaikuttaa hiilijalanjälkeemme niin että se olisi mahdollisimman pieni. Ei se aina ole helppoa, mutta minä uskon että pienistä asioista syntyy isoja kun monet vain panostaisivat siihen. Pienet vesipisaratkin muodostavat yhdessä ison virran.

Ojassa


Mutta tukalaa on, niin ihmisillä kun erityisesti eläimillä. Naudat makaavat päivät metsässä tai vilvoittelevat kuraojassa. Paarmoja on ihan älytön määrä. Lampaatkin vain makaavat. Pieni tuulenvire helpottaa aina välillä, mutta ilma on trooppinen ja paahtava. Saisi tulla jo sadetta. Nurmet ei kasva kun ei saada vettä, viljat samoin. On kuivaa ja nuivettunutta. Hommia olisi vaikka kuinka mutta ei pysty kauaa tekemään kun on niin tukalaa että ihan heikottaa.

Enni otti kunnon mutakylvyn


Että tämmöinen kesä tällä kertaa. Taidan mennä tanssimaan sadetanssia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?