maanantai 12. elokuuta 2013

Onnistumisia

On aina mukavaa kun jokin asia onnistuu. Niin monesti ajattelee että jokin asia menisi suht hyvin ja helposti ja lopulta päädytään lähes katastrofiin. Eilen kuitenkinonnistuimme mainiosti laidunsiirrossa!

Eläimetkin ovat alkaneet nyt tottua niihin! Viimeksi kun siirrettiin osa ei uskaltanut ollenkaan tulla avoimesta veräjästä uudelle laitumelle ja osa emoista unohti vasikat vanhalle laitumelle eivätkä ne ainakaan yksin tulleet sieltä pois. Nyt oltiin varauduttu siihenkin, sillä siirto meni talvilaitumen poikki, joten talvilaidun katkaistiin keskeltä aitanauhalla että kaikki ehtisivät ensin tähän osaan. No, ei sitä väliaitaa olisi sitten tarvittu, niin vauhdikkaasti koko lauma juoksi veräjästä talvilaitumelle kun vähän seleenikippoa heilutteli :) Hiehot on kyllä niin hyvin oppineet niihin kippoihin, että tulevat samantien ja lehmät tulivat sitten muun lauman perässä. Sen jälkeen sitten keskinauha auki ja loppumatka meni vauhdikkaasti kesälaitumelle. Esteri meinasi jäädä jälkeen, mutta tuli sitten innokkaasti kyllä loppumatkan, kun tajusi että muut ovat jo laitumella! Oli niin hieno fiilis siirron jälkeen! Saa nähdä meneekö enää koskaan noin mukavasti :) Ainoastaan miinuksena hurja kaatosade, joka yllätti meidät täysin. Taisi olla haitaksi vaan isäntäväelle, eläimet näyttivät niin tyytyväisesti mussuttavan tuoretta heinää uudella lohkolla!



On myös ollut kiva kuulla, että meiltä toiselle tilalle muuttaneet kolme sonnipoikaa ovat sopeutuneet uuteen laumaan hienosti ja elelevät nyt tyytyväisinä herkullisten laitumien äärellä ja muiden sonnien joukossa. Muutaman viikon päästä meiltä muuttaa sitten uudelle aloittavalle tilalle kaksi nuorta hiehoa saaden oman lauman etteivät joudu kahdestaan meillä elelemään kun eivät voi olla samassa laumassa sonnin kanssa. Hieno juttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?