keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sonnin puuhia

Kohta kaksi kuukautta on meillä asunut laumamme the boss eli siitossonnimme Falcon of Kangasmäki. Hienosti on poika laumaan sopeutunut ja hommia on kyllä riittänyt. Toivotaan, että tuottaa tulosta sitten ensi keväänä kun vasikoita pitäisi alkaa syntyä. Intoa kyllä ainakin on. Muutama suositumpi lehmä Falconilla on, joiden kanssa hengailee usein ja Falcon saa kyllä hiehoilta ja lehmiltä paljon huomiota osakseen. Osa lehmistä on kyllä jo täysin kyllästynytkin Falconin osoittamaan huomioon, mutta taitaa kuulua asiaan :)






Falcon on hyvin rauhallinen sonni ja mukava kun mikä, tykkää harjauksesta ja osaa ottaa myös rennosti. Sitten kun on kiimoja päällä niin silloin se sitten paimentaa kyllä kiimaista lehmää tai hiehoa ihan koko ajan, hyvä että kumpikaan rauhaa saa. Silloin kun kiima on käynnissä niin Falcon pitää hauskaa ynähtelyä, jota lehmille pitää. Mielenkiintoista seurata. Falcon on myös komean näköinen ja kokoinen sonni että kyllä sellaisella omalla kunnioituksella Falconia arvostaa.



Falconilla on asiaa :)





Kesätyö pojalle on ainakin mieluinen :)


2 kommenttia:

  1. Ihana sonnipoika :) nähtiinkin hänet kun vierailtiin virroilla, en uskaltanut vielä silloin mennä sinne tarhaan. Oltiin tutustumassa kasvattajiin ja tehtiin tilakäynti kangasmäen tilalla. Meillä oli se vuokrasonni nyt kesällä, ja se lähti takaisin omistajallen n. 1 kk sitten. Kahdelle emolle tulee nyt sitten välivuosi harmittavasti kun eivät kerinneet kiimaan seamuksen ollessa. On se käyttäytyminen aikamoista touhua, sellaista yninää oli seamuksellakin. Se oli kanssa niin ihanan rauhallinen poika, että välillä tuli jopa mieleen että jospa sitä kasvattaisi vaan sonneja :) Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seamus on myös upea sonni, varmasti hienoja jälkeläisiä tulossa! Itseänikin kovasti kiinnostaa nähdä, minkälaisia jälkeläisiä Falconilta tulee. Luulen, ettei ihan kaikki tule tiineiksi, mutta ei se mitään. Nuorella sonnilla aina kestää hetken että oppii sen, koska ne kiimat oikeasti ovat ja saa muutenkin lemmut hurmoksiin :)

      Ja juu, välillä käynyt itselläkin mielessä pelkkä sonnikasvatus, varsinkin silloin kun hiehot temppuilee. Sonnit on kyllä mukavia, mutta sitten kun niitä on iso lauma niin voi tulla isoja tappeluitakin. Puolensa ja puolensa kaikella :)

      Poista

Mitä mieltä olet?