tiistai 20. elokuuta 2013

Syksyn tuntua

Mikä onkaan ihanampi tuoksu kun vastapuita vilja! Tai aamun ihana kirpeys! Syksyssä on niin paljon tuoksuja ja sellaisia raikkaita, ihania hajuja ja sävyjä. Meillä yritetään vähän aloitella herne-kauran puintia. On kuitenkin satanut viikon aikana nyt niin rajusti että saa nähdä. Nyt se on kuitenkin luvannut hieman poutaisampaa, joka tarkottaisi että saataisiin toivottavasti olkiakin paalattua talvea varten! Saa nähdä miltä vaikuttaa, vanha isäntä lähti vähän puintia kokeilemaan.

Mutta on tää aikamoista, tuo sademäärä!Tämän hetkinen laidunpelto mennyt ihan kuraan. Mutta ei sille voi mitään. Jos tulee tuollainen määrä vettä niin se vain on niin että tällaisilla savimailla sellaiset alueet, mitä eläimet jatkuvasti käyttävät, kuten vesipisteiden ja ruokintahäkkien ympäristöt, hieman kuraantuvat. Tässä tapauksessa hieman enemmänkin. Ja en halua nyt kaikkia peltoja pilata, joten eläimet siirretään vielä yhdelle laitumelle ennen talvilaidunta kun nyt vaan vähän kuivuisi. Eikä tämä onneksi eläimiä näytä haittaavan, lähinnä se ihmisen silmään on vähän kurjaa. Pellolla ja metsässä on kuitenkin paljon hyviä suojaisia ja kuivia paikkoja, mutta nuo naudat näyttävät tykkäävän maata vaikka vähän kurassakin, kyllähän se viilentää.

Ojassakin on hyvä viilentyä :)
Uskon, että eläimet itse tietävät missä niiden on hyvä olla, kun tilaa ja erilaisia paikkoja kuitenkin tarjolla on :)

2 kommenttia:

  1. Niin suloisia nuo tiput :) haaveilen meille myös kanoista, saisi maukkaita kanamunia.

    Tänään aloitettiin meidän kaurojen puinti, ja ihan ok onnistui. Pahnoja ei vaan niistä saatu kun alusheinä niin voimakas. Pitää jostain talveksi sitten ostaa alusia.

    Ja syksyn tuoksusta; tänään juuri olin rannassa ja tuoksui niin ihanalle kun katselin kanttarelleja. Syksyssä on vaan jotain niin ihanaa kaikin puolin, vaikka tuo märkyys eläinten suhteen on ikävä juttu. Meillä myös kauheassa kurassa ruokintahäkin ympäristö, ja kulkuväylät. Yksi laidunlohko vielä avataan, jossa ihan kivasti heinä kasvanut uudestaan.

    Hyviä ja kuivia puintikelejä teille :)
    Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanat ovat kyllä mainioita ja ne munat on kyllä niin hyviä. Ei ole kyllä halua ostaa munia enää kaupasta kun noita on saanut maistaa :) Ja suht helppohoitoisiakin ovat.

      Meillä on nyt saatu vehnät puitua ja tänään olisi tarkoitus paalata niistä olkipaalet talveksi. Herne-kauraa aloitellaan myös puimaan tänään. Aikaisemmin oli vähän liian märkää sillä pellolla vielä.

      Meillä kanssa tarkoitus alkuviikosta päästää vielä yhdelle laitumelle ennen sitten talvilaidunta. Hyvin on joo ihan viime aikoina nurmi kasvanut vielä!

      Syksy on kyllä ihanaa aikaa! Hyviä puintikelejä sinnekin ja viikonloppuja :)

      Poista

Mitä mieltä olet?