tiistai 27. elokuuta 2013

Valmistautumista talveen

Kyllä se alkaa uhkaavasti tuntua siltä, että se on valmistauduttava talveen! Vaikkei talvi sinällään ole vielä ollenkaan mielessä, kun nytkin on ollut niin ihanan lämmintä, mutta sitähän se on: kuivapaalit ja säilöpaalit on kärrätty tilakeskukseen, viljat on puitu, kuivattu ja säilötty siiloihin, oljet on paalattu ja saatu katokseen, talvitarhan aitaa aletaan uusimaan tällä viikolla ja talvikatosta on alettu putsaamaan. Sitähän tämä kaikki on : talveen valmistautumista vaikkei sitä ajattelekaan!



Kohta pitäisi myös kanaloita alkaa siivoamaan talviteloille. Luulen kyllä että säästän sen tuonne syyskuun loppuun, lokakuun alkuun, että on sitten oikeasti siisti kun kanat muuttavat kokoaikaisesti sisälle. Sitten sitä ei kunnolla pysty siivoamaan kun vasta keväällä kun kanat saa taas ulos. Kanoille pitäisi vielä keretä rakentamaan se ulkotarha, koiralle myös ja vasikoille vieroitustarha. Sen lisäksi siis tuo talviaita haikuille pitäisi muuttaa high-tensileksi ja se on nyt ensimmäisensä listalla.



Ihanaa kun viljat on nyt puitu ja pellot sängellä - missäs sen mukavampi käydä koiran kanssa lenkillä kun laajoilla pelloilla ihanassa aurinkoisessa syysilmassa, ihan parasta!

2 kommenttia:

  1. Nyt kun ois se issikka...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nii-in! Mietin ihan samaa kun olin tuossa pellolla kävelemässä (ja luettuani Olgan blogia!). Olis niin siistiä! On tässä nyt oma haikeutensa, kun ei tuo paimenkoira oo mikään kova juoksemaan pellolla, ikävä setterin juoksuintoa kun vihdoin pääsee pellolle!

      Poista

Mitä mieltä olet?