lauantai 10. elokuuta 2013

Tuoretta nurmea

Päätimme sittenkin siirtää eläimet jo uudelle laidunlohkolle. Lähemmin kun sitä tarkastelimme, se olikin aika hyvin kasvanut ja hyvännäköistä, tiheää tuoretta nurmea. Eläimet siis pääsivät perjantaina uudelle vanhalle laitumelle mutustelemaan apilaa - ja hyvinhän se tuntui maistuvan! Nyt pidämme niitä siinä alkuviikkoon, jonka jälkeen siirrämme ne talvilaitumen kautta vielä yhdelle kesälaitumelle. Katsotaan kauanko se kestää että siirrämmekö siitä suoraan talvilaitumelle vai vielä kerran tälle kesälaitumelle, jos se nyt ei ehtisi vielä tulla kokonaan syödyksi :)



Myös meidän yksivuotiaat pikkuhiehot muuttivat elementtiaitaan, sillä he muuttavat muutamien viikkojen päästä uuteen kotiin. Ne olivat nyt talvilaitumella, joten teimme elementeistä niille oman aitauksen, josta ne on helppo (tai helpompi kun isolta laitumelta!) lastata kuljetusautoon. Tämän lisäksi pystymme nyt siirtämään emolauman talvilaitumen poikki seuraavalle lohkolle sekä aloittaa talviaitauksen uudelleen aitaamisen.



Ensi viikolla pitäisi myös kuoriutua uusia tipuja. Kymmenen munaa on kanan alla haudottavana. Edelliset tiput ovat nyt jo 2 kk iässä ja pääsivät aikuisten joukkoon temmeltämään. Maatiaiskanat aloittavat yleensä muninnan siinä 4-5 kk iässä, joten siihen on vielä hetki. Ja niitä kanojakin tuli vain kaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?