tiistai 20. elokuuta 2013

Paimentamista

Käytiin sunnuntaina harjoittelemassa vähän paimentamista. Meillähän on 8,5 kk ikäinen australianpaimenkoira, jonka otimme tilalle toivoen että siitä joku päivä olisi apua esim. eläinten siirroissa, karkulaisten takaisin aitaan saamisessa ja porttivahtina. Tällä hetkellä koira on lähinnä pelännyt nautojamme, kanoja sen sijaan on välillä ihan oikeaoppisestikin yrittänyt paimentaa. Pikkuhiljaa on rohkeutta kuitenkin kertynyt myös siihen, että haikkuja tullaan jo rauhassa ja kunnolla katsomaan. Paimennus on kuitenkin minulle itselle vielä aika tuntematon juttu, joten menimme Kennel Tuulensaaren Anna Rokan paimennusoppiin.



Kokeiltiin paimennusta muutaman kerran lammaslaumassa aidatulla alueella. Aluksi koiramme hieman pelkäsi paimennussauvaa ja ihmetteli tilannetta. Se oli kuitenkin aika rauhallinen, joten uskallettiin päästää se aika pian ihan vapaaksi, jolloin se alkoi ihan hienosti tekemään kaarteita ja pitämään laumaa kasassa. Välillä ote vähän herpaantui ja tuli sellainen leikki-asento että olisi kiva päästä leikkimään, mutta komennuksella meni taas ruotuun.


Itse olin vähän hukassa vielä, en pysynyt ihan koko ajan messissä että missä minun pitäisi seistä. Sitten kun Anna paimensi koiramme kanssa niin se meni todella hienosti ja koira totteli hyvin. Anna myös osasi käyttää sitä paimensauvaa, joka minulla lähinnä vaikutti kävelykepiltä. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen noin tunnin paimennusharjoitukseen ja tuli sellainen suuri innostus, että ehkä tästä jotain tuleekin, minusta ja tuosta koirasta! Nyt täytyisi vain saada vielä tuo isäntä suostuteltua että meille muuttaisi muutama lammas että saadaan alkaa paimenpojan kanssa sitten kunnolla reenaamaan! Hyvä tästä vielä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?