sunnuntai 3. elokuuta 2014

Aaamutuimaan

En ole aamuihminen. Olen aina halunnut olla, mutta en vain ole. Toimin paljon paremmin aina iltaisin, jaksan tehdä asioita paremmin ja yleisestikin olen aina valvonut myöhään. Tykkään myös enemmän auringonlaskusta kuin -noususta ja illanhämy, iltasumu, tähdet ja muut ovat enemmän mieleeni. Nyt kuitenkin kun on tytär, joka on oikea yökyöpeli ja menee aikaisintaan klo 23.30 nukkumaan niin on alkanut nuo aamuherätyksetkin houkuttamaan että saisi edes HETKEN omaa aikaa. Päivän aikana nukkuu ehkä yhteensä 2-4 tuntia päikkäreitä, joista koko aika menee melkein eläintenhoidossa niin ei ole kauheasti tuota omaa aikaa eikä kyllä sitä aikaa parisuhteellekaan kun on tuollainen pieni kriminaali-äidintyttö roikkumassa lahkeessa ja varsinkin kun neiti on päättänyt alkaa liikkumaan varsin nopeasti ja nousee jo seisomaan ja samaa tahtia myös kupsahtelee alas. Sanotaanko ettei ole elämäni paras vaihe meneillään.Tänään päätin kokeilla aamuheräämistä. Jaksoin talvella herätä joka aamu kuudelta kouluhommia tekemään, mutta poikimakausi vei veronsa yöheräämisten ja valvomisen merkeissä että nyt on tullut lepsuiltua. Tänään nousin klo 5.15 ja ai ihana mikä viileys! Ilma oli niin raikas! Tein rauhallisen eläintenhoitokierroksen kameran kera. Laumat olivat laiduntamassa ja kukkokin kiekui aamutervehdyksen. Tiput olivat vielä unilla. Klo 6.40 lähdettiin koirien kanssa aamulenkille metsään, tein puolen tunnin juoksutreenin (pitkästä aikaa!), jonka jälkeen otin vielä vartin aamu-uinnin meidän uudessa ulkouima-altaassa. Oli aika luksusta. Klo 7.30 nautin aamuteeni rauhassa ja nyt odottelen koska pikkuinen rääkäisee tervehdyksensä isän vierestä.

Kyllä tällä taas hetken jaksaa itsensä, miehensä,eläinten ja lapsen kiukkuilua. Tekipä hyvää.
Mutta en silti ole aamuihminen. Ei tule tapaa.

2 kommenttia:

 1. Miten Johanna jaksat?? Oletko aina ollut vähäuninen? Olen nimittäin kateellinen ihmisille jotka pärjää kuuden tunnin yö unilla. Itse tarvitsen sen 7-8 h että jaksan pakertaa. Lapset ovat erilaisia, mutta toivon että teidän tyttö saisi aikaisemmin unen päästä kiinni, niin saisit aikaa iltaan, Itsellesi, miehellesi ja eläimille. Minä en anna ohjeita, koska en itsekään ole mikään osaaja lapsien hoidossa, mutta olen tehnyt noiden meidän tyttöjen kanssa niin että joka ilta olen laittanut ne nukkumaan n. klo 20:00. Se jäi jotenkin päälle siitä asti kun laitokselta tultiin ja siihen rytmiin ne jäi. Se on toisaalta hyvä myös nyt koulu iässä, saan ne aamusta hyvin hereille kuuden jälkeen että kerkiävät koulutaksiin :) Huh tätä kuumuutta, illat ja aamut jotenkin sietää mutta päivä sydän... Yritetään jaksaa :)

  Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut että mitä enemmän nukkuu, sitä enemmän väsyttää. Aamulla kun herää niin nukuttaa joka tapauksessa, joten minun pitäisi vaan jaksaa nousta siitä 6-7 aikaan niin ehtisi saada jotain aikaiseksi ja yöunet olisi silti sellaista 6-7 tuntia. Mut aina ei jaksa!

   Sinulta ottaisin mielelläni vastaan lastenhoitovinkkejä, kiitos siis niistä!

   Poista

Mitä mieltä olet?