lauantai 30. elokuuta 2014

Piiri pyörii

Viime viikonlopun vietin Tampereen seudulla kun Suomen Highland Cattle Clubin vuosinäyttely järjestettiin siellä. Omia eläimiä en siis tosiaan vienyt näytille,mutta Toimin kehäavustajana. Yritin siis pitää langat käsissä ja katsoa että oikea eläin meni kehään oikeaan aikaan. Eläimiä oli näytillä pari kymmentä,tuomari oli saapunut suoraan Skotlannista. 

Näyttely meni kaikkien osalta hyvin ja oli mainio tapahtuma. Osa eläimistä pisti hieman hanttiin aina aluksi,mutta rauhallinen ja määrätietoinen taluttaja piti eläimen aisoissa. Perusluonne näillä kun on rauhallisuus niin kaikki meni aika hyvin. Muutama eläin ei mennyt kehään kun matka oli aiheuttanut stressiä. Eläinten olot oli hyvät,ruokaa ja vettä,jokaisella isohko elementtiaitaus muiden eläinten vieressä. Hyvät,eläimiä ajatellut olot.

Itse näyttelyn lisäksi oli mukava illanvietto ja sunnuntaina vielä skottituomarin järjestämä workshop,jossa käytiin läpi näyttelyyn valmistautumista ja eläinten esittelyä,mutta myös oman karjan arviointia ja muistutettiin että rotumme on lihakarjaa,joten lihakkuus on tärkeää vaikkeivät juuri ne eläimet aina pärjäisi näyttelyssä. Että tilalla pitäisi olla yksi ylväs näyttelyeläin ja loput niitä jotka tuottavat hyviä,lihakkaita jälkeläisiä. Antoisa opetushetki,jonka lisäksi sain vielä kunnian kuljettaa tuomarit Helsinkiin eli kaksi laadukasta tuntia mahtavassa skottiseurassa!


Minulla on ihan nättejä eläimiä. Jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa ja kaikki ovat niin yksilöllisiä sarvineen ja väreineen,mutta näyttelyyn en ole kiinnostunut niitä viemään. Pääasiassa sen takia ettei niitä ole riimukoulutettu,mutta myös koska en kestäisi sitä jännitystä ja stressiä. Osallistun mieluummin Virtual Highland Cattle Showhun,jossa eläintä ei tarvitse viedä mihinkään,vain itsensä laitumelle kameran kanssa. Sopii minulle :)


Jokainen eläimeni on yksilö ja jokaisesta pidän,mutta jokainen koettelee niitä hermojakin.  Tunnistan eläimet ulkonäön eroavaisuuksista ja liikkeistä,välillä äänestä. Iineksen toinen sarvi on poikki,Itu on täysin keltainen,Iisan sarvet ovat sonnimaiset,Ipukan etutukassa on blondit raidat jne. Jokainen on omanlaisensa yksilö,hyvine ja huonoine puolineen ja jokainen on minulle tärkeä. Ehdottomasti. 

Itu on ihana <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?