keskiviikko 6. elokuuta 2014

Kanoja ja munia

On mukavaa kun on elämässä sellaisia ihmisiä, joiden kanssa jakaa saman mielenkiinnon kohteen. Olen viime vuosien aikana tutustunut paljon haikku-, kana- ja koiraihmisiin juuri eläimien kautta. On saanut paljon apua ja vertaistukea, joka on välillä erittäin tarpeellista. Haikkuihmisistä minulla on laaja tukiverkko, jolle kehtaa soittaa oli huoli ja murhe mikä tahansa eläimiin liittyvä ja asioita jaetaan muutenkin. Olen saanut tosikavereita sitä kautta. Myös kanaihmiuset ovat oma lukunsa. Nyt oli mukavaa kun kaverin kautta (joka luetaan oikeastaan koira-lehmä-kanaystäväksi) vaihdettiin kanaoppaita. Hän lainasi minulta Kanan maailma-kirjaa ja minä sain häneltä lainaksi tämän ihanan Omat kanat, omat munat-kirjan, jonka on kirjoittanut Maatiaismuori eli Kirsti Hassinen. Hänen bloginsa on ihana ja niin on kirjakin.



Hassinen on kirjoittanut loistavan oppaan pienkanalan perustajalle tai ihan kesäkanojen ottajalle. Tuollaiselle oppaalle on ollut tarvetta. Toki tuo mainitsemani Helena Telkänrannan Kanojen maailma-kirja on todella kattava opas ja kertoo erittäin tarkasti kanoista, niiden ruokinnasta ja elämästä, mutta tämä Hassisen kirja on kirjoitettu ihanan maanläheisesti ja kuvitettu upeilla ja mahtavilla kuvilla. Se on kirjoitettu ihmiselle jolla ei välttämättä ole mitään perustietoa kanoista. Ihan loistavaa! Itselle kirjan sisältö oli melko tuttua, mutta kuvat veivät mennessään ja samoin minusta oli hienoa, että oli koottu bokseihin tärkeimmät asiat kanalan pitäjille, aloittajalle jne. Se on tärkeää, koska nykyään monet haluavat pienkanalan ja ihan mukava niin, mutta perusasiat täytyy olla hallussa ja tämän kirjan kautta sen opin saa mielenkiintoisesti ja hyvin perille.




 Kuvat otettu kameralla Kirsti Hassisen Omat kanat, omat munat-kirjasta

Suosittelen tutustumaan kirjaan ja toki Hassisen blogiinkin jos aikomuksena on perustaa pienkanala. Suosittelen kyllä, kanojen elämää on niin mahtavaa seurata ja kanala on suht helppo perustaa. Kanat sitovat tietysti siihen että niitä on hoidettava päivittäin, mutta eivät ole niin kellontarkkoja tai liian kalliita. Ja ne omat munat on tosissaan ihan jotain muuta kun kaupan munat. Lämmin suositus!

Kanalauma ulkoilemassa Iivari-kukon johdolla

Eetvartti hempeili eräs ilta orrella kun levitti siipensä mustan kanan suojaksi. Aika hellyyttävää, ihanat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mieltä olet?